Στην INFO-PLAN A.E., ειδικευόμαστε στην παροχή καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων για τη διαχείριση ποιότητας και την πρόληψη προβλημάτων σε κάθε τομέα της επιχείρησης. Με την εμπειρία μας στον σχεδιασμό και την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, προσφέρουμε εξειδικευμένες μελέτες στα πιο σύγχρονα πρότυπα και κανονιστικά πλαίσια.
Το ISO 9001:2015 είναι ένα διεθνές πρότυπο που αναπτύχθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO). Σκοπός του είναι να διασφαλίσει την ύπαρξη ενός αποτελεσματικού Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, το οποίο καλύπτει τη διοίκηση, τις διαδικασίες, την απόδοση και τη συνεχή βελτίωση μέσω της διεργασιακής προσέγγισης και της μεθοδολογίας PDCA (Σχεδιάζω – Εκτελώ – Ελέγχω – Βελτιώνω). Το πρότυπο μπορεί να εφαρμοστεί σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και τύπου δραστηριότητας που επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών τους, προσαρμόζοντας το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας στις συγκεκριμένες ανάγκες τους.
Το HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) είναι μια μέθοδος που προέκυψε από τις αρχές του Codex Alimentarius και εφαρμόζεται για την ασφάλεια των τροφίμων. Το HACCP επικεντρώνεται στον εντοπισμό και την αξιολόγηση βιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων σε όλα τα στάδια της παραγωγής τροφίμων, επιτρέποντας την εξάλειψη ή τη μείωσή τους. Είναι υποχρεωτικό σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων στην ΕΕ, και στην Ελλάδα έχει θεσπιστεί μέσω εθνικών νομοθετικών πράξεων. Οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν το HACCP διασφαλίζουν την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και συμμορφώνονται με την εθνική και διεθνή νομοθεσία, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα και την αξιοπιστία τους στην αγορά.
Εντοπισμός περισσότερων ευκαιριών για την ενίσχυση της ικανοποίησης των πελατών
Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, μείωση σφαλμάτων, και αύξηση κέρδους και πελατών.
Στόχος του ISO 14001:2015 είναι να βοηθήσει τους οργανισμούς να βελτιώσουν την περιβαλλοντική τους απόδοση, να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και να συμμορφωθούν με την περιβαλλοντική νομοθεσία. Οι κύριες απαιτήσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία περιβαλλοντικής πολιτικής, τον εντοπισμό περιβαλλοντικών θεμάτων, και τον καθορισμό σχετικών στόχων. Το πρότυπο εφαρμόζεται ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον τύπο του οργανισμού και μπορεί να ενσωματωθεί με άλλα συστήματα διαχείρισης. Οι οργανισμοί που εφαρμόζουν το ISO 14001:2015 επιδεικνύουν υπευθυνότητα προς το περιβάλλον και συμβάλλουν στην παγκόσμια προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την εικόνα τους στην κοινωνία και απολαμβάνουν οικονομικά οφέλη από τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών τους.
Το ISO 17025:2017 είναι ένα διεθνές πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις για την ικανότητα των εργαστηριακών δοκιμών και διακριβώσεων. Η διαπίστευση ενός εργαστηρίου κατά ISO 17025 σημαίνει ότι το εργαστήριο έχει την τεχνική και διοικητική ικανότητα να διεξάγει αξιόπιστες δοκιμές και μετρήσεις. Εφαρμόζεται σε εργαστήρια ανεξαρτήτως μεγέθους ή αντικειμένου και μπορεί να συνδυαστεί με άλλα συστήματα διαχείρισης ποιότητας. Το ISO 17025:2017 ενισχύει την αξιοπιστία και την αναγνώριση των εργαστηρίων, προάγοντας την ποιότητα, την ακριβή συμμόρφωση με κανονισμούς, και την αποτελεσματική διαχείριση πόρων. Επίσης, προωθεί την προσωπική ανάπτυξη του προσωπικού και διευκολύνει τις διεθνείς συναλλαγές.
Το ISO 21001:2018 είναι ένα διεθνές πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαιδευτικών Οργανισμών (EOMS). Είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει εκπαιδευτικούς οργανισμούς να παρέχουν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, προωθώντας τη βελτίωση των διαδικασιών εκπαίδευσης, την ανταπόκριση στις ανάγκες των μαθητών και την ενίσχυση της συνολικής αποτελεσματικότητας. Το πρότυπο αυτό προσφέρει ένα σαφές πλαίσιο για τη διαχείριση και τη διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση, ενώ είναι εφαρμοστέο σε κάθε τύπο εκπαιδευτικού οργανισμού, όπως σχολεία, κολλέγια και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η εφαρμογή του ISO 21001:2018 ενισχύει τη φήμη και το κύρος των εκπαιδευτικών οργανισμών, προωθώντας μια κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης και καινοτομίας.
Το ISO 22000 είναι ένα Διεθνές Πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη, εφαρμογή και βελτίωση ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (FSMS) σε οργανισμούς που εμπλέκονται στην τροφική αλυσίδα. Στοχεύει στη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων μέσω αυστηρών διαδικασιών και ελέγχων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι τη διανομή και την κατανάλωση. Βασίζεται σε αρχές όπως η ανάλυση κινδύνου και κρίσιμου σημείου ελέγχου (HACCP), η διαδραστική επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων και η διαχείριση συστήματος. Το πρότυπο είναι συμβατό με άλλα πρότυπα όπως το ISO 9001 και το ISO 14001, και μπορεί να ενσωματωθεί σε υπάρχοντα συστήματα διαχείρισης. Η πιστοποίηση ISO 22000 βοηθάει τους οργανισμούς να μειώσουν τους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων και να αποδείξουν τη συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις της αγοράς και της νομοθεσίας.
Το ISO 27001 είναι ένα διεθνές πρότυπο που παρέχει ένα πλαίσιο για τη διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριών, προσφέροντας διαδικασίες και πολιτικές για την προστασία των δεδομένων από απειλές όπως απώλεια, καταστροφή, αλλοίωση ή αποκάλυψη. Το πρότυπο καλύπτει εμπορικές, κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και είναι κατάλληλο για οργανισμούς που χειρίζονται Προσωπικά Δεδομένα μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφοριακών Συστημάτων. Με το ISO 27001, οι οργανισμοί μπορούν να εντοπίζουν, να αξιολογούν και να μετριάζουν τους κινδύνους ασφαλείας, ενσωματώνοντας ελέγχους όπως ο έλεγχος πρόσβασης, η κρυπτογραφία, και η φυσική ασφάλεια. Το πρότυπο ενθαρρύνει τη συμμόρφωση με τις νομικές απαιτήσεις και ενισχύει την εμπιστοσύνη των πελατών, ενώ προάγει τη συνεχή βελτίωση και τη μείωση των κινδύνων μέσω μιας προσέγγισης βασισμένης στον κίνδυνο.
Το ISO 27701 αποτελεί επέκταση των ISO/IEC 27001 και ISO 27002 και επικεντρώνεται στη διαχείριση απορρήτου εντός ενός οργανισμού. Είναι σχεδιασμένο να ενισχύει το υπάρχον Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS) προσθέτοντας απαιτήσεις για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Το ISO 27701 καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη ενός Συστήματος Διαχείρισης Πληροφοριών Απορρήτου (PIMS), παρέχοντας καθοδήγηση για υπεύθυνους επεξεργασίας (Ελεγκτές PII) και εκτελούντες την επεξεργασία (Επεξεργαστές PII) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Είναι εφαρμόσιμο σε όλους τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως μεγέθους και τομέα, και σχετίζεται στενά με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), παρέχοντας πρακτικές οδηγίες για την ασφάλεια των πληροφοριών.
Το ISO 45001 είναι διεθνές πρότυπο που επικεντρώνεται στη διαχείριση της ασφάλειας και υγείας στην εργασία. Στόχος του είναι η μείωση των κινδύνων, η προστασία της υγείας των εργαζομένων και η πρόληψη ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Το πρότυπο απαιτεί δέσμευση από τη διοίκηση, αναγνώριση και αντιμετώπιση των κινδύνων, και συμμόρφωση με τους νομικούς κανονισμούς. Απευθύνεται σε οργανισμούς όλων των μεγεθών και τομέων που επιθυμούν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και να ενισχύσουν την ασφάλεια στον εργασιακό χώρο.
Το ISO 45003:2021 παρέχει καθοδήγηση για τη διαχείριση ψυχοκοινωνικών κινδύνων και την προώθηση της ψυχικής ευημερίας εντός του συστήματος διαχείρισης επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας (OH&S). Επεκτείνει το ISO 45001 με έμφαση στη διαχείριση ψυχοκοινωνικών κινδύνων, την ευαισθητοποίηση, την ανάπτυξη ικανοτήτων, και την υποστήριξη της ανάκαμψης των εργαζομένων. Στοχεύει στη δημιουργία ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, μειώνοντας το άγχος, την κατάθλιψη, και άλλες ψυχολογικές ή σωματικές διαταραχές που επηρεάζουν την υγεία των εργαζομένων.
Ο κανονισμός ΕΕ 1151/2012 θεσπίζει ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο για τη προστασία και την προώθηση γεωργικών προϊόντων και τροφίμων μέσω των κατηγοριών Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), και Εγγυημένου Παραδοσιακού Ιδιότυπου Προϊόντος (ΕΠΙΠ). Η προστασία των προϊόντων αυτών βασίζεται στην ποιότητα, τα χαρακτηριστικά και την παράδοση που συνδέονται με τη γεωγραφική καταγωγή τους, και έχει στόχο να ενισχύσει την αγορά, την τοπική ανάπτυξη και να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα με εγγυημένα χαρακτηριστικά και ποιότητα.
Το υλικό σε αυτόν τον ιστότοπο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν δηλώνεται διαφορετικά. Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή του χωρίς αναφορά στην πηγή και την κατάσταση των πνευματικών δικαιωμάτων. Η άδεια δεν ισχύει για υλικό που ανήκει σε τρίτους, για το οποίο απαιτείται έγκριση από τους κατόχους των δικαιωμάτων.
Επικοινωνία
info@infoplan.gr
2310543656
Αντ. Μίγγα 18, Νάουσα Ημαθίας
INFO-PLAN A.E. ©